Man må gribe de chancer man får

“Man må gribe de chancer, man får her i livet

IMG_0519

… plejer jeg at sige. Men da Jens pludselig kom hjem en dag i juni 2018 og meddelte, at han var blevet tilbudt job i Kina, var det ikke ligefrem champagnepropper, der sprang.    

Jeg var godt klar over, at dette var en rigtig spændende mulighed for Jens. 

MEN KINA…

Jeg må indrømme, at det primært var min uvidenhed omkring Kina, der udgjorde min skepsis. Havde det nu bare været Australien, USA, England – ja et eller andet mere vestligt sted, hvor jeg vidste at kulturen minder om vores i Danmark. Men nej det var Kina af alle steder i verden. Den første uge efter Kina-bomben var smidt bød på mange skænderier – men til sidst blev vi enige om (også på grund af vores uvidenhed) at tage afsted og se det der Kineserland lidt nærmere an.

Som I nok kan regne ud, endte det med vi tog afsted – og vi har nu være her i 2 måneder. Men det var ikke nogen nem beslutning med et nykøbt hus i Hinnerup (ved Aarhus), to børn på hhv. 1 og 6 år på daværende tidspunkt, og ikke mindst min situation, som snart færdiguddannet cand. merc.

Vi opvejede fordele og ulemper, researchede, snakkede med danskere der har boet i Kina, læste bøger osv. Der var især to ting, som var altafgørende for mig: ét, at Kina er et trygt land, hvor man kan færdes frit, to, at kvinder ikke er undertrykte. Udover dette var der selvfølgelig også alle de kontraktuelle forhold med Jens arbejdsplads, som skulle være favorable herunder sundhedsforsikring, skole, bolig, økonomi, hjemrejser mv. 

Men når alt kom til alt var vi mere bange for at sidde om 5 år og ærgre os over at have sagt nej, end vi var for at tage afsted. Så vi besluttede os for at gribe den chance, som vi fik, og træde ud af hamsterhjulet for en stund. 

Nu krydser vi fingre og håber, at de næste tre år bliver et uforglemmeligt eventyr.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s