Yangshuo (Guangxi i Kina)

Vi skulle have besøgt Yangshuo i april 2020, det var faktisk en julegave til min søster og svoger. Meeennnn så gik verden coron-amok og Kina lukkede sine grænse i marts – og status er at de stadig er lukkede, så min søster og svoger kom desværre ikke på besøg i denne omgang 😞 Yangshuo er et syn for naturelskere med karsklandskab og den berømte 215 km Li flod. 

I juni var det dragedådsfestival = lang weekend, så det var med is i maven, at vi vovede os udenfor provinsen. I Kina er det ikke så enkelt at rejse mellem provinser, der er faktisk provinser man ikke kan/må rejse til efter cornakrisens udbrud.

Med tasken proppet med mundbind og håndsprit steg vi på hurtigtog mod Yangshuo. Der er 450 km til Yangshuo fra Guangzhou og wupti efter 2,5 time var vi fremme.

Det var som at træde ud i en hel anden verden. En verden hvor man… hold nu fast… kunne se folks ansigtsudtryk! Det var som om mundbindene ikke var nået over provinsgrænsen men efter nærmere eftertanke, var det nok mere den afslappede landlige attitude der spiller ind, når man kommer uden for storbyen. Vi kørte til det mest charmerende lille hotel: Tea Cozy, hvor vi skulle være tre nætter.

Det var en tiltrængt get-away og på en eller anden måde kommer man helt ned i gear, når man sidder i restauranten eller endnu bedre ligger i poolen på Tea Cozy og kigger ud på de smukke bjerge. Her kommer et udklip af vores oplevelser.     

Yulong floden og Moon hill på El scootere

Vi havde en dag på egen hånd, hvor vi kørte rundt på elektriske scootere og oplevede Yulong floden på egen hånd. Yulong floden udspringer fra den lange Li flod og er utrolig smuk. Og Chloé tog sig lige en lur på scooteren 😁

Xianggong bjerg

Min familie har efterhånden indset at man må bestige mange bjerge, når man er i familie med mig. Ofte bliver jeg tilgivet på toppen, da udsigten er det hele værd. Det var ikke en undtagelse med Xianggong bjerg.

Alt er grønt og smukt, fordi det er regnsæson. Men det betyder også floden ser grumset/mundret ud pga. al regnen.

Sølv grotten

Den største grotte i provinsen, som strækker sig igennem 12 bjerge.

Svævebane i bjergene

Xingping

Meget vigtigt stop inden vi skulle tilbage var Xingping, hvor der er en hel bestemt udsigt nemlig den som illustreret på Kinas 20 CNY seddel. Udover udsigten byder stedet også på en yderst charmerende gammel by.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s