Huangshan (Kina)

Andet stop på vores sommerferie var Huangshan. Vi kom dertil med en lille smuttur i hurtigtog (1,5 time) fra Hangzhou. Huangshan er en lille by, ja faktisk så lille at CCTV (kinesisk stats TV) stoppede os for at få et interview omkring, hvordan det var at være de eneste udlændinge i Huangshan. Grunden til vores besøg i denne by var først og fremmest at den næsten 2 km høje Huangshan bjergkæde ligger her.  

Huangshan by er lille og charmerende og vores hotel var super hyggelig.

Huangshan bjerg / Det gule bjerg

På Chloés fødselsdag besøgte vi Huangshan bjerg også kaldet det gule bjerg. Vi troede, at det var pga. lyset ved solopgang – men vores søde guide Selina fortalte os, at det er fordi vejret er så omskiftelig på bjerget, så når det regner har alle gule regnslag på, da det typisk er gule regnslag der sælges i byen og på vej op til bjerget 😁 Fantastisk dag med dansende skyer over bjergtoppene, friske vindpust og ikke mindst lidt lavere temperaturer. Huangshan bjerg er en del af UNESCO verdensarv.   

Fødselsdagsbarnet

Seje Chloé fyldte 4 år den dag vi var på bjerget og hike i 6 timer. Hun er en sej lille en, men forståeligt nok sagde hun, da vi kom ned: ”no more mountain i dag” 😂 Hun blev fejret med kage og McDonalds til aftensmad.

Hongcun

Utrolig smuk gammel landsby, som i 2000 blev en del af UNESCO verdensarv med god grund da det er noget af den bedst bevaret arkitektur fra Qing og Ming dynastierne. Mange scener fra den berømte kinesiske Oscar-film ”Tiger på spring, drage i skjul” er optaget her i Huangshan bjerg og i de omkringliggende bambusskove. 

Lokal mad

Vi fik også prøvet en masse lokalt mad – på godt og ondt 🤪 Ungerne synes dog, at det var lidt op ad bakke med dim sum til morgenmad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s