Xian (Shaanxi i Kina)

Hvad gør man når man ikke kan komme til Danmark i december? Ja, så drager man 40 grader nordpå i Kina fra 20 grader til minus 20 grader.

Første stop på vores december-tur var Xian. Vi havde indlogeret os på et hyggeligt butikhotel, der var kun to minusser. Et, man skulle tænde for varmen hver gang man kom ind på værelset, hvilket betød vi måtte beholde overtøj på den første halve time hver gang, vi kom tilbage på værelset. To, ved ankomst fik vi at vide, at der ikke var morgenmad tilgængelig på hotellet, som vi ellers havde booket. Nå men så nåede vi da også at blive VIP kunder på Starbucks 😁

Terracottahæren

Hvorfor besøger man Xian? Det er der kun en primær årsag til: Terracotta krigerne. Disse lerfigurer i fuld størrelse er en af Kinas største turistattraktioner med god grund. Lerfigurerne blev fundet af en bonde i 1974 og beskrives som 1900 tallets største arkæologiske fund. De ca. 15.000 unikke udgravede krigere (og heste) formodes kun at være en brøkdel af gravkomplekset. Lerkrigerne er fra Kinas første kejsers tid grundlæggeren af Qin-dynastiet (221 f.Kr.), og menes at være fremstillet med det ene formål, at skulle beskytte kejseren i hans efterjordiske liv.   

Xian kan også meget andet 

Xian er også kendt for sine dumplings, så vi måtte selvfølge have det man kalder en dumpling banquet med mere end 20 forskellige slags dumplings. Desuden besøgte vi den ældgamle bymur og det muslimske kvarter, der bød på lækker (og spicy) street food.        

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s