Ohøj! Jens her!

Nu da vi været her i 2 år blev det min tur til at prøve at blogge. Jeg er trods alt den primære årsag til at mig og min familie valgte at rejse til Kina for at prøve nye udfordringer, og udfordringer har der været nok af 😄 Vi er fire danske familier her, som er udstationeret fra DFDS: Morten, Michael, Steen og jeg + vores familier.

Det har været noget af en rutsjebanetur det seneste år men ikke uden oplevelser. Skibene, vi bygger, er begge blevet søsat i 2020 og ligger nu ved udrustningskajen her i Sydkina. For dem af jer der ikke helt ved, hvad det er, er der tale om 2 passagerfærger (RO/PAX) på 230 meter og med plads til 600 passagerer. De skal, når de engang bliver færdige, indsættes på en rute imellem Litauen og Sverige som det ser ud nu. Men som så meget andet er verden foranderlig, så der kan selvfølgelig ske ændringer inden. Det vil tiden kun vise.

Det har været noget af et kulturchok at blive sendt herud. Som en expat-ven sagde til mig: ”du får den fulde expat-oplevelse”. Årsagen til dette statement er, at værftet, DFDS har valgt at bygge på, er en del af verdens største værftsgruppe der hedder CSSC (China State Shipbuild Coorporation). Det betyder, at vi arbejder på et statsejet værft med en ledelse der rapporterer til Beijing regeringen. Organisationen er enorm, faktisk så stor at det for en lille dansker kan virke helt uoverskuelig. Bare på vores værft er der ansat 16.000 ansatte, uden at medregne diverse underleverandører. Jeg aner faktisk ikke, hvor mange der i realiteten har indirekte og direkte tilknytning til værftet. For at sætte det i perspektiv har vi her 8 kraner der er på samme størrelse, som den ene store kran der står på Lindøværft. Værftet her leverer ca. 48 skibe om året, mest tankskibe.

Daglig dagen går med at lave inspektioner (kvalitetskontrol) og sikre at alt går som planlagt. Der er dagligt små diskussioner, som skyldes forskellige synspunkter (bl.a. på grund af kulturelle forskelle). Herude er holdningen generelt, at når ting fungerer er det acceptabelt. Når vi så kommer med et noget andet syn på tingene, kan der komme lidt smågnidninger. Jeg havde for eksempel en diskussion med en designer omkring, hvorfor en dørhøjde skulle være som i tegningen (2 meter), hvor han havde bestilt døre på 1.8 meter, for han kunne da sagtens gå igennem. Jeg blev så nødt til at forklare ham, at jeg faktisk med mine 1.8 meter er en lav mand i den del af verden, hvor jeg er fra, hvilket han ikke helt troede på. Vi fik så kaptajnen af skibet ud og han er 2.1 meter, den stakkels designer stod med åben mund og polypper da han så ham 😆 I Guangzhou, hvor vi bor, er gennemsnitshøjden for en mand 169,78 cm hvor den i Danmark er 181,38 cm, hvilket han tydeligvis ikke vidste noget om. Så man kan jo godt forstå hvor hans rationale kommer fra. 

I denne stund sejler jeg i rundskreds ved Kinas sydkyst, fordi jeg er på prøvesejlads med vores første skib (se billede nedenfor). Vi har været noget spændte på, hvordan det skulle gå og hvilken forplejning vi kunne forvente. Derfor pakkede jeg og mine danske kollegaer en kuffert med mad og drikke, for det skulle jeg ikke gå ned på. Den stakkels kineser, der hjalp mig med min kuffert, var lige ved at vælte da han prøvede at løfte den, han vejede nok ca. det samme som min medbragte mad til 10 dage 😂

Hvornår skibene bliver leveret og hvornår vi igen kan se de danske kyster, ved jeg ikke helt præcist. Jeg er lige blevet 40 år, og på min fødselsdag havde jeg for første gang hjemve. Karina havde lavet en fantastisk film, hvor hun havde arrangeret videohilsner fra venner og familie derhjemme. Jeg må indrømme, at jeg sad med noget af en klump i halsen. Men heldigvis er vi fire samlet og har det godt, Karina og pigerne har gjort det til et eventyr for os og uden dem, deres støtte, glade smil og fantastiske humør ville intet af det her være det samme. Karina siger altid, at vi er sammen om det her som familie. Jeg er taknemmelig for at jeg har den familie jeg har, så jeg kan rende rundt på et kinesisk værft og lave et arbejde jeg 95% af tiden holder meget af.

Tak Chloe Nahla og Karina ♥️

Hilsen Jens

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s